Tom Jacobs

Tom Jacobs (°1961), MA, studeerde af als Psycholoog-Pedagoog aan de Universiteit Gent.

Bij de Belgische Vereniging van Banken coördineerde hij de introductie van computerondersteunde opleiding in de Belgische banksector. Later coördineerde hij projecten van de Europese Commissie voor het uitbouwen van klassiek afstandsonderwijs in Hongarije, Tsjechië, Estland, Litouwen en Turkmenistan.

Vervolgens werkte hij als consultant in project- en procesmanagement en leidde in die hoedanigheid de uitvoerfase van het euro-project bij Delta Lloyd Life. Tegelijk begon hij cursussen in projectmanagement te geven bij IIR en Vlerick Business School (tot op heden).

In 2003 werd hij voltijds trainer in time management en andere aan project management verwante soft skills (vergadertechnieken, leiderschap, communicatievaardigheden, onderhandelingstechnieken, … )

Als freelance trainer is hij gespecialiseerd projectmanagement en persoonlijke efficiëntie. Hij werkt daarbij zowel voor bedrijven als voor universiteiten (Doctoral Schools)

Tom’s stijl van lesgeven kenmerkt zich voornamelijk door zijn maturiteit, professionele ervaring, praktijkgerichtheid (tips & tricks) en een aanstekelijk enthousiasme.